Захистіть свої гроші… від себе

29.07.2024

Важливо не те, скільки ви заробляєте, а те, скільки ви витрачаєте. А по тому, скільки у вас буде витрат на кінець місяця, можна дізнатися, чи потрібно вам «захищати гроші від себе».

Нижче наведено кілька корисних основних порад щодо фінансової грамотності, якими повинен володіти кожен із нас, якщо хоче жити спокійним і безпечним життям у межах своїх можливостей.

Порада 1: робіть нотатки (записуйте)

Якщо ви часто опиняєтеся в ситуації «де мої гроші?», то вам потрібно більше уваги приділяти грошам, які йдуть з ваших кишень (які ви витрачаєте).

Записуйте всі свої витрати в зручному для вас місці (блокнот, додаток у мобільному), навіть каву та салати.

В кінці місяця ви чітко побачите, куди та на що саме пішли ваші кошти.

iCredit нагадує, якщо ви можете розраховуватися лише карткою, то ваше завдання полегшується, адже банки та платіжні додатки надають дуже детальний облік витрачених коштів.

Порада 2: автоматизуйте платежі

Найпоширеніша пастка, в яку потрапляють люди, — це затримка платежів за кредитом і рахунками. Це призводить до нарахування відсотків, відключення комунальних послуг та інших неприємних наслідків. Найпростішим рішенням для цього є автоматизація платежів по цим витратам.

Наприклад, ви взяли кредит онлайн, порадували себе новою покупкою. Вже з першим внеском активуйте в своєму банкінгу можливість автоматичного переказу з вашого рахунку на рахунок іCredit. При своєчасній оплаті розстрочка однакова, тому у вас не виникне жодних проблем з цим.

Порада 3: збільшуйте свої кроки

Можна прожити і з 2, і з 200 грн., кажуть старі люди. Якщо ви перебуваєте в період, коли ви не заробляєте достатньо грошей, зменшіть обсяг своїх витрат. Ви знову повернетеся до достатку, коли почнете добре заробляти.

До того часу ви можете впоратися з витрачанням грошей і навчатися, щоб знайти краще оплачувану роботу. І так, ми знаємо, що для цього потрібні кошти, але саме для таких випадків – коли ви хочете інвестувати у своє краще майбутнє, є онлайн кредит.

Порада 4: подружіться зі своїми грошима

Є люди, які сприймають гроші як енергію. Вони кажуть: «Якщо ти будеш думати, що тобі не вистачить грошей, то ніколи їх і не буде». Тому змініть напрямок своїх думок на протилежне «грошей вистачить, я впораюся».

Ви побачите, як зміниться все ваше ставлення до грошей і достатку, і ви не будете відчувати дискомфорту з боку своїх фінансів, а почнете легко ними керувати, незалежно від їх розміру.

 iCredit бажає успіхів в управлінні грошима!