Як уникнути високих витрат

26.10.2023

Кожен хотів би мати достатньо грошей. І що може бути кращим, ніж подбати про своє завтра вже сьогодні.  Це може статися, тільки якщо ви переосмислите свої фінансові звички і почнете економити.  Існує безліч стратегій та планів, за допомогою яких ви можете контролювати свій особистий чи сімейний бюджет. 
Все залежить від цілей, які ви ставите перед собою. Ми в iCredit радимо вам задуматися про свої заощадження. Зазвичай загальна переоцінка бюджетного плану проводиться наприкінці чи на початку року. Усі доходи та витрати повинні бути записані ручкою та класифіковані. Наприклад, разом із грошима, які ви витрачаєте щомісяця, перераховані всі побутові рахунки, кредити, швидкі кредити, передплати тощо. У розділі «Дохід» ви зазвичай вказуєте свій регулярний і додатковий дохід, якщо такий є. 
У наступних рядках ми, в iCredit, спробуємо внести трохи більше ясності в тему про те, як планувати свої витрати, як заощадити щонайменше 20% свого доходу і чи можливо взяти швидкий кредит.

Складіть план витрат
Одним з перших і найважливіших кроків до покращення вашого фінансового стану та безпеки є ведення повного обліку ваших щомісячних доходів та витрат. 
Дуже важливо скласти план, як заощаджувати. Але перш ніж почати це робити, вам слід звернути серйозну увагу на гроші, які ви витрачаєте щомісяця. Щоб побачити в чорно-білому вигляді, скільки грошей ви витрачаєте щомісяця, необхідно вибрати відповідний спосіб опису витратної частини. Ви можете зупинитися на відомому офіційному документі та ручці, можете скористатися одним із чудових сучасних онлайн-додатків, а можете зробити такий розрахунок на своєму комп'ютері у Word. Все більше і більше людей в сьогоднішньому напруженому житті воліють використовувати онлайн-додаток, оскільки їхній мобільний телефон завжди наявний з собою. 
Що записати у витрати? Існує кілька видів витрат:

● Постійні. Це, взагалі кажучи, всі побутові рахунки, такі як: електроенергія, опалення, вода, телефонний рахунок, гроші за оренду, розстрочка за швидкими кредитами чи кредитами та низка інших. Це ваші постійні витрати, які ви повинні сплачувати щомісяця;
● Змінні. Це ті, які не стягуються щомісяця, але ви повинні знати про них, наприклад: страхування відповідальності перед третіми особами; нові черевики або босоніжки; свято мрії та інші;
● Надзвичайна ситуація. Напевно, у кожного траплялося, що раковина пошкодилася та викликали майстри з ремонту, чи ви захворювали та віддавали гроші на ліки. 
Ці непередбачені витрати іноді здатні «перевернути візок», і нам доводиться звертатися за допомогою у вигляді взяття кредиту або швидкого кредиту, якщо ми не маємо вільних заощаджень.

Чи можливий швидкий кредит?
У сучасному світі, мабуть, дуже мала частина людей не вдавалася до взяття швидкого кредиту. Немає нічого поганого в тому, щоб допомогти собі у скрутну хвилину, коли потрібно, та сплатити певний рахунок чи якусь поточну потребу. Тепер, взяти такий швидкий кредит надзвичайно зручно та легко. Ви можете навіть подати заявку онлайн. Ми в iCredit радимо, коли вам потрібен конкретний кредит або швидкий кредит, ретельно розглянути питання про розстрочку, яку ви можете дозволити собі погасити, залежно від вашого доходу. Так ви будете впевнені, що ваш особистий бюджет не зазнає серйозного краху.

Заощаджуйте не менше 20% свого доходу
Залежно від вашого основного щомісячного доходу, ми в iCredit радимо економити близько 20% від нього. Це, безперечно, забезпечить ваш фінансовий спокій у майбутньому. Якщо на цьому етапі ви вчитеся контролювати свої витрати і намагаєтеся заощаджувати, то, можливо, ці 20% здадуться вам дуже великою сумою, тому ви могли б почати, наприклад, з 10% і поступово збільшувати її. Згодом, у вас з'являться певні заощадження, які можуть стати для якихось інвестицій у бізнес або для реагування на якусь «надзвичайну» ситуацію. У будь-якому випадку, ми в iCredit вважаємо, що вам не слід ігнорувати необхідність мати особисті заощадження.

Коли справа доходить до економії грошей, багато людей стверджують, що могли б розпочати завтра, якби захотіли. Але насправді справи не зовсім так. Фінансова культура та звички формуються поступово і згодом, тому вам доведеться докласти чимало зусиль, щоб навчитися заощаджувати. 
Звичайно, почати ніколи не пізно і ми в iCredit радимо вам почати прямо зараз.